Achillespeesblessure voetklachten hielpijn | Footactive

Gescheurde achillespees

Gescheurde achillespees

Het verhaal over een gescheurde achillespees.

Vandaag kreeg ik een slecht nieuws bericht van de achillespees in mijn rechterbeen. Die is verzeilt geraakt in een felle ruzie tussen voet en kuitspieren. Een situatie waar hij part nog deel aan heeft, maar wel alle negatieve gevolgen van ondervindt. Kennelijk is er nu een grens bereikt. Hij is er tussenuit gescheurd.

Dan zit je dus met de gebakken peren, of beter gezegd ‘de gescheurde pezen’. Daar kan je dus niet veel meer mee. Een paar schakels in je bewegingsketen zeggen tegen de rest: “zoek het maar uit”.

Hij is boos die pees. Boos op mij en vooral omdat hij mij al vaak heeft gewaarschuwd. Na een rondje lopen begon het pijn te doen, maar omdat die pijn na een tijdje verdween heb ik dat signaal maar genegeerd. Ook toen de pijn (zelfs ’s nachts) weer opspeelde vond ik dat gezeur maar hinderlijk. Tenslotte ben ik een bikkel en dan moet zo’n peesje niet gaan mekkeren.

Gewoon lekker doorgaan met hardlopen, schepje er bovenop zelfs. Bikkeldebikkeldebikkel. Pijn is fijn en krijgt mij niet klein. Toch? Klinkt toch stoer? Ja absoluut, maar nu terug naar de harde werkelijkheid.

Ik zit op de bank, lopen lukt me even niet meer. Binnenkort gaan ze opereren, dan leggen ze peesuiteinden tegen elkaar en worden die gehecht. Daarna revalideren, ongeveer 6 weken in het gips en lopen met krukken. Ja dus, dan loopt deze bikkel alleen nog maar met krukken. Is dat gips er eenmaal af dan duurt het nog 4 tot 6 weken tot ik weer normaal kan lopen. Dan mag ik zeer waarschijnlijk ook weer met sporten beginnen. Pffffffffff dat is ongeveer drie maanden niet meer hardlopen. Dat is heel lang, echt heel lang.

Was ik maar geen bikkel. Had ik maar naar die pees geluisterd. Als ik direct was gestopt met trainen, had het zover niet gekomen. Paar weken fysio en dan had ik alweer fit geweest. Drie maanden sukkelen, ik kan mijn bikkeltranen nog maar net bedwingen. Van bikkel tot sukkel in een paar weken.

Maar straks dus beter naar mijn lichaam luisteren en lief zijn voor mijn voeten. Die ga ik verwennen met een paar fijne inlegzolen.

FootActive steunzolen zijn corrigerende inlegzolen ontwikkeld door Australische podologen voor effectieve verlichting van hielspoor, peesplaatontsteking en andere voetproblemen of daaruit voortkomende klachten in de rest van de bewegingsketen. FootActive biedt de juiste ondersteuning aan de voetboog en corrigeert overpronatie, één van de meest voorkomende oorzaken van pijn in de voet.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »