Je zal maar voet zijn.

Je zal maar voet zijn.

Je zal maar voet zijn.

Weleens nagedacht over hoe het zou zijn als je een voet bent? Ja? Dan zit jij waarschijnlijk qua denkpatronen net zo gecompliceerd in elkaar als de structuur van een voet. Maar och, jij bent niet zo gecompliceerd? Wees dan eens creatief en stel het je voor. Je bent een voet. Wat ben je dan eigenlijk?

Om te beginnen een lichaamsdeel dat men gebruikt om te staan en te gaan. Zo bezien mag de mens die jou bezit dus wel blij met jou zijn, want jij bent hun contact met moeder aarde. De harde werkelijkheid is echter anders.

Je wordt misbruikt, mishandelt en miskent. Men doet alsof het normaal is dat jij goed functioneert. Je bent tenslotte maar een voet. Een soort van aanhangsel dat er nou eenmaal bij hoort. Iets waar je niet bij stilstaat.

Tot jij het genoeg vindt. Dag in dag uit gaat men bij elke stap met gemiddeld drie maal het volle lichaamsgewicht op jou staan. En dat dan 8 tot 10.000 keer. Ja echt, 8 tot 10.000 keer per dag. Boem, boem, boem. Dat moet jij als voet dan maar volhouden. Alsof jij geen voetboog hebt die door kan zakken. Geen peesplaat die kan gaan ontsteken. Alsof dan het lichaam nog voldoende steun krijgt van jou. De trouwe voet. Ja dag, tot hier en niet verder, je protesteert.

Weten ze dan niet dat jij een fijnmazig netwerk bent van botten, gewrichten, spieren, pezen en zenuwen? Gecompliceerd? Best wel, jij hebt een structuur van 26 botten en 33 gewrichten. In een netwerk van 120 spieren, pezen en zenuwen. Staan die voetenbezitters daar ooit wel eens bij stil?

Nee, natuurlijk niet. Die stampen maar door. Totdat ze (en dat geldt voor 75% van de Nederlanders) last krijgen van voet (gerelateerde) klachten? Hielspoortje hier, achillespeesje daar, een rot knietje, pijn in de onderrug en ga zo maar door. En ja, dan ben jij als voet de kwade pier. Bij jou is het begonnen.

Als jouw voetboog niet was doorgezakt hadden ze geen overpronatie gehad. Dan waren de enkels niet naar binnen gaan kantelen. Dan was dat peesplaatje en die achillespees niet gaan ontsteken. Opeens ben jij als voet een paria. Je veroorzaakt overlast.

Terwijl je toch al vaak met kleine speldenprikjes had aangegeven dat je overbelast dreigde te worden. Dat de grens bereikt was. Dat je droomde van een zacht voetenbed. Een mooie inlegzool die jou zou helpen het lichaam op de been te houden. Die jouw werk zou vergemakkelijken en die voldoende steun biedt om lekker te lopen en te springen. Stoere zolen voor sterke voeten.

Mensen, wees eens aardig voor je voeten. Gebruik de inlegzolen van FootActive.


FootActive steunzolen zijn corrigerende inlegzolen ontwikkeld door Australische podologen voor effectieve verlichting van hielspoor, peesplaatontsteking en andere voetproblemen of daaruit voortkomende klachten in de rest van de bewegingsketen. FootActive biedt de juiste ondersteuning aan de voetboog en corrigeert overpronatie - een van de meest voorkomende oorzaken van pijn in de voet.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.