Hielspoor Acupunctuur Dry Needling Hielspoor Verhelpen Shin Splints Dry Needling | Footactive

acupunctuur dry needling hielspoor

Acupunctuur is een alternatieve behandeling voor hielspoor en peesplaatontsteking, die een positief effect kan hebben. Als andere behandelingen om hielpijn te verhelpen niet blijken te helpen, valt acupunctuur dus te overwegen.

Acupunctuur herstelt, door middel van het zetten van kleine naaldjes op de energiebanen in het lichaam, de energiebalans. Naast het zetten van naalden kan er ook Moxa gebruikt worden. Dat is een verwarmend kruid dat op de naald of op de huid wordt aangestoken. Door de warmte die dan ontstaat heeft Moxa een voedende werking die de energie stimuleert.

Dry needling
Dry-needling (ook bekend als “Triggerpoint Dry Needling”) is een vrij nieuwe behandeling voor chronische hielspoor. Het is een minimaal invasieve procedure die gewoonlijk in 15 tot 20 minuten uitgevoerd kan worden. Dry Needling is ontwikkeld door onderzoekers aan de Universiteit van Genua, Italië. Er is een vooronderzoek uitgevoerd op 44 patiënten. Onderzoekers behaalden een hoog slagingspercentage bij het verbeteren van de symptomen van de patiënten.

De dry-needling procedure kan voor sommige mensen wat beangstigend lijken, maar is in feite niet erg pijnlijk. De hele procedure neemt tussen de vijftien en twintig minuten in beslag.

In tegenstelling tot de ‘perifere’ aanbrenging van de acupunctuurnaalden, werkt dry needling door de naalden rechtstreeks in het pijnlijke gebied en de triggerpoints (pijnlijke knooppunten van de spieren) te steken, zodat de zenuw/spier zich ontspant en de bloedstroom en de genezing van dat gebied gestimuleerd worden. De meeste mensen hebben waarschijnlijk wel gehoord van ‘triggerpoint therapie’, waarbij een massagetherapeut externe, handmatige druk toepast. U kunt dit ook thuis bij uzelf doen. Dry needling doet precies hetzelfde…alleen worden er rechtstreeks naalden in de triggerpoints gestoken, ze pakken het aan en laten het verdwijnen. In het geval van hielspoor zullen vooral de triggerpoints in de kuiten en de benen behandeld worden.

Terwijl acupunctuurnaalden overal ingestoken worden en je rustig en ontspannen zo’n 10 minuten kunt blijven liggen, steekt de therapeut bij dry needling de naald in de triggerpoint om vervolgens zo’n 30 seconden te wiebelen, te bekloppen en te flossen. Dat is veel enger en het voelt heel raar! Je kunt de spier voelen trekken en ontspannen, of je voelt een prikkeling voelen. Acupunctuurnaalden worden ook niet erg diep ingebracht –bij dry needling wordt de naald helemaal tot het bot erin gestoken, dus veel dieper en rechtstreeks!

Let wel! De oorzaak van de hielpijn wordt hier niet mee weggenomen, maar als je na deze behandeling FootActive inlegzolen draagt is de kans dat het probleem terugkomt miniem.


Overige professioneel / medische hulp
- Hielspoor operatie
- Shockwave therapie
- Cortisone injecties
- Triggerpoint massage

Terug naar ‘wat is hielspoor’

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »