Biomechanica Inlegzolen, Steunzolen, Sportzolen Bij Hielspoor En Voetklachten | Footactive

biomechanica

Biomechanica is het basale concept van kracht en beweging bij bewegingsanalyse, oftewel de wetenschap die bewegingen van de gewrichten, spieren en ledematen van mens en dier bestudeert.

Elke beweging vindt plaats door en in spieren, pezen, zenuwen, gewrichten, gewrichtkapsels en gewrichtsbanden. Dat samen vormt de bewegingsketen waarbij het ene component het andere beinvloedt.

Als een van de componenten slecht of zwakker functioneert dan wordt dat elders in de bewegingsketen gecompenseerd. Als er bijvoorbeeld een gewricht blokkeert dan wordt er een andere component gedwongen om iets te doen dat eigenlijk niet de bedoeling is. Daardoor ontstaan overbelastingblessures zoals bijvoorbeeld peesontstekingen.

Deze ontsteking is dan gevolg en geen oorzaak. Zo kunnen bijvoorbeeld voetklachten ten grondslag liggen aan hielpijn, pijn  aan de bal van de voet, peesplaatontsteking, hielspoor, achillespeesontsteking, shin-splints, knieblessures (lopersknie), lage rugpijn etc. etc.

MEER WETEN OVER VOETKLACHTEN EN / OF VOETPIJN? KLIK HIER

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »