Diabetische voet | Footactive

Diabetische voet

Goede voetverzorging is belangrijk voor mensen met diabetes . Diabetici hebben vaak last van een slechte bloedsomloop en een verminderd gevoel in de handen en voeten (neuropathie).

Vanwege neuropathie wordt overmatige druk en wrijving niet waargenomen. Dit kan leiden tot wondjes, ontstekingen en zweren aan de voet en tenen. In extreme gevallen kan dit zelfs tot amputatie van de tenen of de hele voet leiden!
Ter voorkoming van overmatige wrijving en druk zijn goedpassende schoenen een absoluut noodzakelijk voor mensen met diabetes. De schoen moet precies passen en de achterzijde moet voldoende stabiliteit in de lengte en breedte bieden. Bovendie mogen er geen naden binnenin de schoen uitsteken. Tegenwoordig zijn er schoenen op de markt, die speciaal zijn ontworpen voor diabetici.

Om overmatige druk en wrijving te voorkomen kunnen inlegzolen voor diabetici ook zeer nuttig zijn.

Bij veel mensen komt overpronatie voor, d.w.z het afvlakken van het voetgewelf en naar binnenkantelen van de enkels. Overpronatie is een vorm van abnormale voetfunctie waardoor overmatige wrijving en druk onstaat in de schoen. Wrijving treedt vooral op onder de bal van de voet en aan de buitenzijde van de grote teen.

De oplossing hiervoor is FootActive Sensi inlegzolen. Dit is een zachte steunzool die overpronatie vermindert en ondersteuning biedt voor de gehele voet. Het lichaamsgewicht wordt gelijkmatig verdeeld over het gehele voetoppervlak, zodat er punten geen zijn met extra druk of wrijving.

FootActive Sensi (biomechanische) inlegzolen zijn gemaakt van een zacht, maar toch ondersteunend P.U. materiaal, gecombineerd met gelkussentjes in onder de hiel en voorvoet. De bovenlaag is gemaakt van Plastazote, een zacht schuim dat zich volledig aan de voet aanpast en de zool zeer comfortabel maakt. Plastazote wordt al meer dan 30 jaar gebruikt door podologen voor het maken van diabetische zooltjes.

LET WEL:
Een goede voetverzorging is absolute noodzaak. De inlegzolen kunnen verlichting bieden en helpen tegen overpronatie, maar tegen diabetes op zich helpen ze niet.

Lopen zonder pijn met de comfortabele steunzolen van Footactive!
Sale
€34,95 €34,95
Op voorraad
Loading...
Loading...
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »