peesplaatonteking voet | Footactive

behandeling peesplaatontsteking

Behandeling

Tegenwoordig is er een groot aantal manieren om deze voetklacht te behandelen. Sommige werken beter dan anderen en het is vaak een combinatie van behandelingen dat de de meeste pijnverlichting geeft. Peesplaatontsteking is "self-limiting" dat wil zeggen dat de aandoening vanzelf overgaat. De vraag is echter hoe lang men van hielspoor last blijft hebben? Zonder adequate behandeling kan de klacht wel 1 à 2 jaar aanhouden, bij sommige mensen zelfs 4 jaar! 

Hoe eerder fasciittis plantaris behandeld, des te groter de kans op herstel. Als u te lang wacht kan de ontsteking verergeren en kan er meer schade (door micro-tearing - kleine scheurtjes) aan het bindweefsel worden toegebracht. 

De meest effectieve 'totaal-behandeling' heeft 3 doelstellingen: 1) vermindering van de belasting op de plantar fascia 2) vermindering van de ontsteking 3) meer flexibiliteit van been-en voetspieren en pezen. 

Het eerste wat men moet doen is de voeten rust gunnen, dus absoluut geen sport of hardlopen! Minder lopen en staan, vooral als u vooral u in uw beroep lang staat iedere dag (vooral op harde vloeren).

Biomechanische inlegzolen (zoals FootActive) ondersteunen het voetgewelf en corrigeren overpronatie. Hierdoor is wordt de druk en spanning op de peesplaat (plantar fascia) sterk verminderd. Ook is goed ondersteunend schoeisel belangrijk, liefst met een lage hak (dus geen totaal platte schoenen). Elevatie van de hiel helpt met vermindering van de spanning op de bindweefselband. Op blote voeten lopen moet ten alle tijden vermeden worden!

FootActive voorkomt overpronatie

Als u steunzooltjes heeft, draag die dan ook thuis (desnoods in pantoffels). 

Ontstekingsremmers (zogenaamde NSAID's) kunt u zonder recept bij de drogist krijgen. Slik ze voor 10 dagen om de ontsteking onder de voet te verminderen. In sommige gevallen geeft de arts cortisone-injecties om de ontsteking te laten verdwijnen.

Daarnaast is het belangrjik om dagelijks strekoefeningen te doen om de kuiten, achilles tendons en peesplaat langer en flexiebeler te maken. De meest doeltreffende behandeling voor peesplaatontsteking - vooral in het beginstadium - is het dragen van FootActive correctie-zolen, gecombineerd met dagelijkse strekoefeningen. 

Hier vind u een overzicht van alle mogelijke behandelingen voor hielspoor en fasciitis plantaris.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »